LUNA nevű hajónk ACI Marina Slanoban horgonyzik. Dubrovniktól 20 km-re.

A kikötő prémium kategóriás, koktélbárral egybekötött medencével, kulturált kiszolgáló egységekkel ellátott. 

Túráink innen indulnak, és ide érkeznek.

A hajó

Jeanneau 36 lábas túra hajó. A hajóban 3 kabin található, egy a kapitányé, kettő a vendégeké. Javasolt létszám max. 4 vendég.

A szalon és a helyiségek

A hajón külső és belső tusoló, konyha, nagy hűtőláda stb. megtalálhatók. Ágyneműt nem kell hozni.

A program

1. nap

Elafiti-szigetek: szigetcsoport Horvátországban, Dalmáciában, Dubrovniktól nyugatra. A csoport legnagyobb szigete Šipan, de ide tartozik még Lopud, Koločep, Jakljan. Bár a szigeteken már nem élnek szarvasok, a szigetcsoport nevét mégis nekik köszönheti, elaphos=szarvas.

2. nap

Túránk északi irányba indul. Hajózhatunk szinte hullámmentes vizeken a szigetek körött.

Žuljana – Dubrovnik városától légvonalban 58, közúton 80 km-re, a Pelješac-félsziget középső részén, a déli parton, a nyugatra néző Žuljana-öbölben fekszik.

3. nap

Korčula

Korcula városa a hajdani velencei birodalom ékköve. Fényesre koptatott köves utcái, Marco Polo szülőháza, a vársétány egyedi hangulatot sugároz.

Korcula

4. nap

Mljet 

Mljet a dús, vad és eleven természet szigete. Itt a hegyes-dombos domborzati viszonyok között csak néhány eldugott kis falu található. A sziget északnyugati része fokozottan védett, itt található a Mljet Nemzeti Park. Ez a sziget területének csaknem egyharmadát foglalja el, a maradék kétharmad rész a turisták által szinte teljesen érintetlen maradt. A parkban taláható különleges belső tó bejárható kishajóval, vagy akár kerékpárral is.

5. nap

Okuklje Bájos biztonságos öböl. Mljet szigetének keleti részén, a sziget északi partján fekvő öbölben található Kikötőhely ingyenes, de éttermi fogyasztást várnak el fejében.

6. nap

Visszatérés az Elafiti –szigetekhez, fürdőzés …..

…majd este a kikötőbe.

A túra útvonala tapasztalataink alapján ajánlott. Változtatható egyéb igény esetén, vagy az időjárás miatt.
A túra ára 1200 Euro / hajó + kikötői és nemzeti parki díjak (kb. 300 Euro).
BREKI tagoknak 10% kedvezmény.